پیام غدیر چیست؟
پیام غدیر این است که امامت یکی از دو رکن اساسی اسلام است (رکن اول قرآن است). منهای امامت قانون اسلام به درستی اجرا نمی شود و مردم در صراط مستقیم قرار نمی گیرند. نبوت با امامت تکمیل می شود.
پیام غدیر چیست؟
پیام غدیر این است که امامت یکی از دو رکن اساسی اسلام است (رکن اول قرآن است). منهای امامت قانون اسلام به درستی اجرا نمی شود و مردم در صراط مستقیم قرار نمی گیرند. نبوت با امامت تکمیل می شود.
برگرفته از کتابی به همین عنوان نوشته
"محمد خاقانى"
جهات اهمیت خطابه ی غدیر:
در تاریخ رسالت پیامبر (صلی الله علیه و اله و سلم) فقط یک حکم است که با مقدمات مفصل در مکانی خاص و در اجتماعی عظیم به صورت خطابه ای بیان شد و خبر آن به همه رسید. امام باقر )علیهالسلام( اصول کافی ج2 ص21 «هیچ حکمی مثل ولایت در روز غدیر اعلام نشده است».
وَ لَقَدْ مَكَّنَّا هُمْ فيمَآ اِنْ مَكَّنَّكُمْ فِيهِ وَ جَعَلْنَا لَهُمْ سَمْعًا وَ أَبْصَارًا وَ أَفْئدَةً فَمَآ أَغْنَى عَنْهُمْ سَمْعُهُمْ وَ لآ أَبْصَارُهُمْ وَ لآ أَفئدَتُهُم مِنْ شئ إًِّذْ كَانوُا يَجْحَدوُنَ بِأَيَاتِ اللَّهِ وَ حَاقَ بِهِمْ مَا كَانوُا بِهِ يَسْتَهْزِؤنَ؛
و به آن قوم (عاد) تمكين و قوّتى داديم كه شما امّت را چنان نيروى بدنى نداديم وبا آنكه بر آنها گوش و چشم و قلب مدرك قرار داديم، هيچ اين قواى مدركه آنها را از عذاب نرهانيد. بدينجهت كه آيات خدا را انكار مىكردند و آنچه را كه استهزا كردند به آنها فرارسيد.
امام علی (ع) و نامه ی او به معاویه :
زمانی که امام به خلافت رسید بر آن شد تا عبدالله بن عباس را به حکومت شام بفرستد.
نامه ای به معاویه نوشت و در آن ضمن آگاه کردن او از این که مردم بدون مشورت او عثمان را کشتند ، اما اکنون از روی مشورت و اجتماع او را به خلافت انتخاب کرده اند ، از او خواست تا همراه اشراف شام به مدینه بیاید – معاویه پاسخی به نام امام نداد و تنها نامه سفیدی را که در آن نوشته شده بود: از معاویه به علی بن ابی طالب ، برای آن حضرت فرستاد کسی که نامه را آورده بود به حضرت گفت که از طرف مردی می آید که معتقدند تو عثمان را کشته ای و جز بر کشتن تو رضایت نمی دهند؟[1]
1-اهمیّت حکمت:
امام علیه السلام در باب اهمیّت حکمت فرمود:" خداوند بیامرزد مردی را که حکمتی را بشنود وآن را در یابد ،به هدایت فر اخوانده شود وبه آن نزدیک گردد ".[1]
مقدمه
مقاله ی پیش رو حاوی مسأله ی مهم تاریخی سیاسی در زمان حکومت امام علی (ع) می باشد و آن مسأله جنگ صفین می باشد ، شاید از جهات مختلف بتوان اهمیت این موضوع را بیان کرد ، از جمله اینکه زندگی معصومین به خصوص امام علی (ع) سراسر درس و عبرت می باشد ؛ قرآن عظیم به خاطر اهمیتی که به حق برای این بزرگواران – در تحولات تاریخ و تمدن بشر قائل است ، بخشی از آیات خود را به تبیین موضعگیری و تلاشهای شبانه روزی آنان اختصاص داده و در این زمینه نکات بسیار ارزنده ای را یادآور شده ؛ « لقد کان فی قصصهم عیرة لأولی الألباب »
- در داستان های آنان برای خردمندان عبرتی است.[1]
تعداد صفحات : 3